B.A.A.S over je eigen gezondheid!

Door de krachten te bundelen leren we kinderen om hun gezondheid de baas te zijn. Dit legt een goede basis voor een gezonde toekomst. De betrokken partijen van B.A.A.S hebben allen eigen programma’s die worden samengevoegd en op die manier meer impact maken. Afgelopen jaar is hiermee al proefgedraaid op basisschool IKC de Wereldwijzer en Pius 10.

B.A.A.S bestaat uit vijf trajecten op het gebied van ‘een gezonde generatie’:

  1. Fitbaas; samenwerking met Energiek Dordt en FC Dordrecht, waarbij spelers een ambassadeursrol vervullen, waar de thema's topsport inspireert en voeding centraal staan. Ook zijn er mogelijkheden voor een samenwerking op het gebied van sportdagen.
  2. Ontbijtbaas; aandacht voor gezond ontbijt op school, mede vanuit de JOGG-methodiek met het programma Heppie Happie.
  3. Beweegbaas; de motorische ontwikkeling van kinderen op deze scholen in kaart brengen en verbeteren door middel van het follow-up programma. Dit doen we met behulp van de methodiek ‘MQ-scan’.
  4. Gymbaas; Versterken van bewegingsonderwijs bij de Nestasscholengroep
  5. Zwembaas; Luuk leert zwemmen is een naschools programma, wat dient als vangnet voor kinderen die vanaf groep 5 hun zwemdiploma om wat voor reden dan ook, nog niet behaald hebben.

Dit schooljaar zullen naast IKC de Wereldwijzer en de PIUS 10 ook de Mondriaan, Wantijschool, John F Kennedy Eddingtonweg en KBS het Avontuur gaan starten met het volledige programma van B.A.A.S.

Meer weten over deze aanpak? Stuur een mailtje naar Willemijn van Aggelen  wa.van.aggelen@dordrecht.nl

Publicatiedatum: 14-10-2024