Gemeente Dordrecht uitgeroepen tot 'Sportgemeente van het Jaar 2023-2024'

Wethouder Sport Marc Merx nam de prestigieuze bokaal in ontvangst van juryvoorzitter Lucas Bolsius. Naast de trofee ontving de gemeente ook een cheque met een geldbedrag, bedoeld om de titel verder onder de aandacht te brengen.

Breed gedragen sportvisie
Volgens de jury heeft de gemeente Dordrecht een indrukwekkende, breed gedragen lokale sportvisie ontwikkeld. Deze visie biedt zowel Dordtenaren als sportaanbieders in de stad duidelijke richting en ondersteuning voor de komende jaren. Wat de jury bijzonder waardeerde, is de focus op meetbare doelen en de datagerichte aanpak van Dordrecht, waarmee de gemeente een heldere koers uitzet.

Dordrecht toont bovendien oog voor verschillende soorten sportaanbieders: van traditionele sportverenigingen tot zzp'ers, ondernemende sportaanbieders en de urban sports community. De sportregisseurs spelen hierin een cruciale rol. Ze weten de vraag achter de vraag te achterhalen en bieden clubs maatwerkondersteuning. Daarnaast wijzen ze sportaanbieders op financiële regelingen en brengen hen in contact met samenwerkingspartners in de wijk.

Ondersteuning kwetsbare groepen
Een ander sterk punt van Dordrecht is de inzet van de Dordtse Sportcoaches, die zich richten op kwetsbare groepen. Dankzij hun programmering worden deze groepen beter begeleid naar een structurele deelname aan sport en bewegen. Dit gebeurt soms door vraag en aanbod slim te koppelen, soms door een persoonlijk op-maat traject aan te bieden, of via specifieke beweeginterventies.

Met dit complete sportbeleid heeft de gemeente Dordrecht de jury het meest weten te overtuigen. Dordrecht mag dan ook met trots de titel ‘Sportgemeente van het Jaar 2023-2024’ dragen!

Publicatiedatum: 03-10-2024