Wat is gezonder, een kroket of een frikandel? En wat is nou eigenlijk het belang van bewegen?

Op twee vrijdagen in september konden scholen zich opgeven met hun groep 7/8 voor het preventiecollege. Het doel van dit college? Kinderen informeren over hoe ze gezond kunnen blijven. Er kwamen verschillende thema's aan bod tijdens het twee uur durende college: gehoorschade, voeding, alcohol, vapen, schermtijd, de invloed van social media op de mentale gezondheid en natuurlijk bewegen! Een gedeelte van het college moesten de kinderen luisteren, maar het andere gedeelte bestond uit verschillende workshops. Zo konden de kinderen echt aan de slag! Zo ook tijdens het door ons georganiseerde beweegparcours. Twee sportcoaches van de gemeente Dordrecht, Laura en Willemijn, hebben de kinderen middels een beweegparcours lekker aan de slag laten gaan met verschillende vormen van bewegen. Zo hoopten we onbewust te laten inzien wat het belang is van bewegen en wat dit doet met je als kind.

De twee ochtenden waren goed geslaagd! Scholen uit verschillende wijken kwamen langs en er werden veel vragen gesteld door de kinderen. Daarmee merkte je al dat er al veel nagedacht werd over de keuzes die de kinderen maakten. Met deze twee mooie edities van het preventiecollege hopen we dat er wat zaadjes zijn gepland bij de kinderen, zodat ze zelf leren om goede en gezonde keuzes te maken.

Het was ontzettend gaaf om de samenwerking hierin te hebben met het ziekenhuis, want als deze informatie wordt verteld door een dokter in een witte jas, hopen we toch nét wat meer indruk te maken.

Publicatiedatum: 14-10-2024